نحوه استفاده از قالب سیلیکونی در فر و مایکروویو
امروه تجهیزات و ابزارالات بسیاری برای افزایش راحتی پخت و پز تولید شدهاند و فرایند پخت و پز، بسیار آسانتر دنبال میشود.
امروه تجهیزات و ابزارالات بسیاری برای افزایش راحتی پخت و پز تولید شدهاند و فرایند پخت و پز، بسیار آسانتر دنبال میشود. یکی از این تجهیزات که کاربرد بسیار زیادی دارد، قالب سیلیکونی است. قالبهای سیلیکونی، طیف گستردهای از قالبها هستند که به منظور پخت کیک، کاپ کیک و دیگر انواع کیک و شیرینی مورد استفاده قرار میگیرند. شناخت این دسته از قالبها و اطلاع از زمان پخت کیک در قالب سیلیکونی، یکی از نکات مهمی است که افراد قبل از تهیه و استفاده از آنها باید نسب به آن اطلاعات کافی داشته باشند.
قالب سیلیکونی چیست؟
قالبهای سیلیکونی طیف گستردهای از قالبها هستند که ماده اصلی تشکیلدهنده آنها پلیمر معدنی و سنگ سیلیکا است. این دسته از قالبها، با توجه به ویژگیها و مزایای بسیاری که دارند، در پخت و پز به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله ویژگیهای بسیار مهم قالبهای سیلیکونی میتوان به تحمل دمای بسیار بالا اشاره نمود. این قالبها در صورت قرارگیری در دمای بالا و یا پایین هیچگونه مشکلی پیدا نمیکنند.
زمان پخت کیک در قالب سیلیکونی چقدر است؟
به طور کلی زمان پخت کیک در قالب سیلیکونی نسبت به دیگر انواع قالبها بیشتر است. به عبارت دیگر، کیکها برای پخته شدن در قالبهای سیلیکونی به زمان بیشتری نیاز دارند. این دسته از قالبها، به مدت زمانی بین 5 تا 10 دقیقه نیازمند هستند تا بتوانند گرم شوند.
در رابطه با این دسته از قالبها باید به این نکته اشاره نمود که قالبهای سیلیکونی، بسته به نوع سیلیکونی که دارند، میتوانند تا دمای 375 درجه سانتیگراد را تحمل کنند. در نتیجه برای اجرای دستور پخت بسیاری از غذاها، کیکها، شیرینیها و کوکیها قابلیت استفاده دارند.
ایا قالب کیک سیلیکونی در فر می سوزد؟
در بحث استفاده از قالب سیلیکونی، بسیاری از افراد سوالاتی را در رابطه با نحوه استفاده از قالب سیلیکونی در فر و مایکروویو مطرح میکنند. یکی از پرتکرارترین سوالات مربوط به این بخش این است که ایا قالب کیک سیلیکونی در فر می سوزد یا خیر؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که قالبهای سیلیکونی به دلیل مقاومت بسیار بالایی که در برابر حرارت دارند، به هیچ عنوان در اثر استفاده در فر نمیسوزند. این دسته از قالبها را به راحتی میتوان هم در فر و هم در فریزر قرار داد و از هیچ بابت نگران آسیبدیدگی قالبها نبود. به طور کلی قالب کیک سیلیکونی در توستر، مایکروویو و فر قابل استفاده است و به راحتی دمای آنها را تحمل میکند.
نکات استفاده از قالب سیلیکونی در مایکروویو، فر و توستر
همانطور که گفتیم، هیچگونه مانعی برای استفاده از قالب سیلیکونی در مایکروویو، فر و توستر وجود ندارد. با این حال، نکات بسیاری وجود دارند، که برای استفاده از این دسته از قالبها، باید به آنها توجه نمود. این نکات را در ادامه بررسی خواهیم کرد:
اولین مرتبه استفاده از قالب: در اولین استفاده از قالب سیلیکونی، قالب را برای مدت 20 تا 30 دقیقه با دمای 120 تا 160 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید. همچنین توجه کنید که قالب روی شعله مستقیم قرار نداشته باشد. پس از مدت زمان ذکر شده، قالب را خارج کرده و اجازه دهد تا در دمای محیط خنک شود. در نهایت قالب سیلیکونی را بشویید. پس از شستوشو و خشککردن میتوانید به راحتی از قالب استفاده کنید و مایه کیک را درون آن بریزید.
چرب کردن و خارج کردن کیک: توجه داشته باشید که برای استفاده از قالبهای سیلیکونی نیاز است تا آنها را قبل از استفاده چرب کنید. همچنین برای جداسازی راحت کیک از قالب، اجازه دهید تا کیک پس از پخت درون قالب کاملاً سرد شده و به دمای محیط برسد. به طور کلی یکسان شدن دمای کیک با دمای محیط و خنک شدن آن، به مدت زمانی در حدود 1 الی 2 ساعت نیاز دارد.
توجه به حداکثر دمای قابل استفاده: به طور کلی با اینکه قالبهای سیلیکونی به دمای بالا مقاوم هستند، اما این دسته از قالبها نیز نقطه ذوب دارند. نقطه ذوب قالبهای سیلیکونی حدودا به 357 درجه سانتیگراد رسیده و در نتیجه این موضوع، توصیه میشود که از این قالبها در دمای بالاتر از 220 درجه سانتیگراد یا 428 درجه فارنهایت استفاده نکنید. با توجه به این دما، به راحتی میتوان از قالب کیک سیلیکونی در توستر نیز استفاده نمود.
آیا استفاده از قالب سیلیکونی در فر، توستر و مایکروویو باعث سرطان میشود؟
یکی از موضوعات دیگری که باعث نگرانی مصرفکنندگان قالبهای سیلیکونی میشود، فودگرید بودن این دسته از قالبها است. بسیاری از افراد، فکر میکنند که استفاده از قالب سیلیکونی در فر، باعث میشود تا مواد تشکیلدهنده قالب دچار تغییر شده و به آزادشدن مواد سرطانزا منجر میشود. اما باید بگوییم که به هیچ عنوان اینگونه نیست! قالبهای سیلیکونی هیچگونه تغییری در نتیجه قرار گرفتن در فر نخواهند داشت و حتی بو و طعم غذا را نیز تغییر نمیدهند. در نهایت میتوان گفت که استفاده از آنها هیچگونه ضرری برای سلامت انسان نداشته و با توجه به مزایایی که این دسته از قالبها به همراه دارند، استفاده از آنها یک انتخاب بسیار عالی به شمار میرود.